ALGEMENE REGELS VOOR HET GEBRUIK VAN CHIģ ESSENTIňLE OLIE
Bij verdamping
Het bakje van het aromalampje wordt met bronwater (zonder koolzuur) gevuld en daar worden enkele druppels essentiŽle olie aan toegevoegd. Met de verdamping van het water wordt de geur verspreid. U bepaalt zelf de hoeveelheid druppels in het water. Elektrische geurverspreiders worden gebruikt zonder dat daar water of open vuur aan te pas komt en ze zijn daarom veiliger dan de gewone aromalampjes. Zeer geschikt voor de kinderkamer of werkruimte.
Andere manieren van verdampen zijn bijv.:
- essentiŽle olie op een tissue op de verwarmingsradiator;
- door enkele druppels essentiŽle olie op kussen, doekje, sjaaltje, beddengoed of deken te sprenkelen, worden onaangename luchtjes door aangename en nuttige vervangen;
- door enkele druppels essentiŽle olie aan het water in een stoomstrijkijzer of aan dweilwater toe te voegen (bijv.Lavandin)
WAARSCHUWING: essentiŽle olie nooit puur op een kunststof of gelakte ondergrond druppelen!

In het bad
EssentiŽle olie in het bad is bijzonder aangenaam. Gebruik de essentiŽle olie echter nooit puur in het water. De pure olie blijft op het water drijven met als gevolg dat door het directe contact met de huid er huidirritaties kunnen optreden. De essentiŽle olie moet in water oplosbaar gemaakt worden middels een emulgator, bijv. de speciale Chiģ emulgator, neutraal badschuim of shampoo of Vertargil groene leem.
WAARSCHUWING: pure essentiŽle olie kan een kunststofbad aantasten! Altijd vermengen met een emulgator!
Zie aanwijzingen op de specifieke bijsluiter per olie.

Op de huid
Massage is in vele opzichten een prettige manier om van essentiŽle olie te genieten. Gebruik essentiŽle olie nooit puur op de huid, enkele uitzonderingen daargelaten (teatree, lavendel). Vermeng een essentiŽle olie met een Chiģ vette plantolie (bv. jojoba, amandel of hazelnoot) om uw eigen parfum, massage- of verzorgende huidolie samen te stellen.

Als smaakstof
EssentiŽle oliŽn zijn aromaís die zeer goed als smaakmaker in de keuken te gebruiken zijn.†Allerlei soorten desserts en gebak, maar ook boter, honing, azijn en vette plantolie worden een delicatesse als u er essentiŽle olie aan toevoegt. Bijvoorbeeld 1 druppel aan een potje honing. Verder bepaalt uw smaak hoeveel essentiŽle olie u wilt gebruiken.
N.B.: Let op de bijzonderheden per olie die steeds op de specifieke Chi bijsluiters vermeld staan.

ALGEMENE VOORZORGSMAATREGELEN EN WAARSCHUWINGEN
EssentiŽle oliŽn zijn een prachtig geschenk van de natuur maar vervangen nooit een arts. Wij raden u aan de hierboven aangegeven gebruiksaanwijzingen te volgen en de geadviseerde doseringen niet te overschrijden zonder deskundig advies. Bij inwendig gebruik raden wij u aan eerst een professionele arts of therapeut te raadplegen. Bij twijfel aan overgevoeligheid een weinig essentiŽle olie in de elleboogsholte aanbrengen. Is er na 24 uur geen reactie opgetreden, dan is de essentiŽle olie hoogstwaarschijnlijk veilig in gebruik. Bij zwangerschap raden wij u aan de essentiŽle olie alleen uitwendig te gebruiken. EssentiŽle oliŽn zijn brandbare stoffen, dus nooit bij open vuur plaatsen. EssentiŽle oliŽn buiten bereik van kinderen houden. Flesjes bij gebruik niet op ťťn kunststof of gelakte ondergrond plaatsen. EssentiŽle oliŽn NOOIT in de ogen gebruiken.