EssentiŽle oliŽn

  • EssentiŽle oliŽn
  • Vette plantenoliŽn (Basisolie)
  • Maceraten
  • Hydrolaten
  • SynergiŽn
  • Composities
  • Absolue's
  • CO2 Extracten

EssentiŽle oliŽn zijn 100% pure oliŽn en worden op natuurlijke wijze uit geurige, geneeskrachtige planten gewonnen. Elke olie heeft zijn eigen specifieke werking. De oliŽn mogen nooit rechtstreeks op de huid gebruikt worden (met uitzondering van Lavendel en Tea Tree).
Voor een overzicht van de Chi EssentiŽle oliŽn top 30 klik hier

Vette plantenoliŽn (Basisolie) Uit noten, zaden en vruchten worden vette plantenoliŽn geperst. Deze vette oliŽn bevatten bestanddelen die noodzakelijk zijn voor onze gezondheid.We gebruiken de vette plantoliŽn om onze huid goed te verzorgen, inwendig voor de noodzakelijke voedingsstoffen en als drager voor essentiŽle oliŽn bij massage. Uiteraard zijn de Chiģ vette plantoliŽn koudgeperst en van biologische oorsprong. Zo blijven alle belangrijke stoffen voor onze gezondheid behouden en kunnen we de oliŽn veilig op onze huid gebruiken of inwendig gebruiken.

Maceraten zijn in feite vette plantoliŽn (vaak olijfolie) waar planten in zijn geweekt. Door het langdurige contact worden vele bestanddelen van de geweekte plant afgegeven aan de vette plantolie. Na filtering blijft een bijzonder hoogwaardig product over dat sterke geneeskrachtige eigenschappen bezit.

Hydrolaten zijn bloemen- of kruidenwaters. Bij destillatie heb je de olieachtige vloeistof, de essentiŽle olie en het waterige deel, het hydrolaat (de levenskracht van de plant). Hydrolaten kunnen rechtstreeks op de huid gebruikt worden.

SynergiŽn zijn samenstellingen van essentiŽle oliŽn met een elkaar versterkende werking.

Composities Door essentiŽle oliŽn met elkaar te mengen kunnen nieuwe en harmonieuze geuren ontstaan met bijzondere therapeutische eigenschappen. De eigenschappen van zoín compositie zijn afkomstig van de afzonderlijke oliŽn, maar door het mengen wordt er altijd iets extraís aan de werking toegevoegd: er is een zogenaamde synergie ontstaan. Composities zijn samengesteld voor de geur en/of voor een bijzondere therapeutische werking. De meeste essentiŽle oliŽn zijn van nature antiseptisch en verbeteren dus sowieso de kwaliteit van de lucht. In huis, onderweg in auto of caravan of op de werkplek.
Voor een overzicht van de Chi Composities
klik hier

Absolue's Sommige planten bevatten maar zeer weinig geurstof. Met een speciale vluchtige vloeistof worden deze tere geuren als het ware losgeweekt en Ďgevangení uit bloemen en andere delen van de plant. Het resultaat is een geconcentreerde en donkere Ďolieí met een intense geur. Meestal zijn ze een onderdeel van natuurlijke parfums. Ze kunnen op dezelfde wijze ingezet worden als essentiŽle oliŽn, maar in een lage dosering.

CO2 Extracten Kooldioxide (CO2: de lucht die wij uitademen) kan onder bijzondere omstandigheden als middel dienen om geuren aan planten te onttrekken. CO2 extractie van essentiŽle oliŽn vindt plaats door een combinatie van kooldioxide, plantenmateriaal, zeer hoge druk en lage temperatuur. Dit levert een bijzonder extract op. Door deze intensieve, vrij recente technologie zijn de geuren van deze ĎoliŽní zijn zeer intens en zuiver en staan dicht bij de oorspronkelijke geur van de plant. De extracten lossen niet in alcohol op maar wel in vette plantolie.

Deze producten†zijn verkrijgbaar via de webshop. klik hier